sobota, 16 czerwca 2012

Makaron z brokułami po chińsku



Składniki:

  • 1 średniej wielkości brokuł
  • 1 mała cebula
  • pół szklanki sosu sojowego
  • 2 łyżki startego imbiru
  • garść orzeszków pinii
  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 250 g makaronu chińskiego
  • pieprz

Sposób przygotowania:
Brokuła podzielonego na różyczki i makaron ugotować. Na patelni usmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać starty imbir i pokrojonego w kostkę kurczaka. Gdy mięso będzie gotowe dodać brokuły, makaron, orzeszki pinii i sos sojowy, wszystko wymieszać i chwile smażyć na patelni. Na koniec można doprawić wszystko pieprzem. Smacznego.

3 komentarze:

Bee pisze...

Orzeszki i dużo sosu sojowego- zdecydowanie to lubię ;D do wypróbowania ;)

mojetworyprzetwory pisze...

Wygląda wspaniale! Pysznie i pięknie!

Krysia pisze...

Ekstra! To jest właśnie to co uwielbiam w chińskiej kuchni. Bardzo szybko i smacznie. Musze zrobić Twoje danie, właśnie z tych powodów. To drugie zdjęcie bardzo fajne:)

Co dziś zjem na śniadanie?

Przyciski Listonic